Børn & Graviditet

Graviditet

Graviditet

Afhængigt af hvor du er i din graviditet, kan du have brug for at have en lægeattest med dig på rejsen. Følgende regler gælder, når du rejser med Novair.

Uge 0-28
Der er ingen særlige begrænsninger. Bemærk, at også din hjemrejse skal være i denne periode.

Uge 29-36
Flyselskabet Novair kræver, at du har en lægeattest for alle flyvninger efter den 28. uge af graviditeten. Ved rejsetid må lægeerklæringen ikke være ældre end 2 uger. For flyvninger, der er 6 timer eller mere, kan du flyve gennem den 34. uge af graviditeten. Indtil den 36. graviditets uge er det tilladt at rejse på fly indenfor EU.

Uge 37-40
Af sikkerhedsgrunde kan du ikke flyve med Novair.

Tvillinger eller mere
Hvis du forventer tvillinger, skal din hjemrejse være senest i uge 32.

Bemærk at ovenstående er Novairs egne regler. Hvis du ikke har et lægeerklæring, kan du blive nægtet boarding.
Derudover har hvert land sine egne regler. Du bør derfor søge information på landets ambassade og i dit forsikringsselskab om, hvad der gælder for din rejse. 

Rejse med spædbarn

Spædbarn 0-2 år

Rejser med nyfødte børn
Her gælder det, at almensundheden er god for både mor og barn. Barnet skal være mindst syv dage gammelt og helt sundt.

Placering under turen
To spædbørn er tilladt pr. Voksen, dog skal en af ​​børnene sidde i en babystol, der kræver et ekstra sæde. Spædbørn skal sidde på den voksnes knæ under flyvningen. For barnets sikkerhed kan du låne en speciel sikkerhedssele fra kabinebesætningen, der er fastgjort til ledsagerens sikkerhedsselen under start og landing. En særlig baby kjole vest vil også blive udleveret.

Vugge og baby beskyttelse
På nogle steder og flytyper er der mulighed for at bruge en vugge, der er placeret på væggen foran dig. For bookinger og oplysninger om baby vugge, gå til Novair Detaljer. Barnet må ikke veje mere end 10 kg og må ikke være mere end 70 cm langt. Babystol kan medtages, men den skal placeres i et separat sæde, som er booket hos din rejsearrangør. Det er ikke tilladt for den voksne passager at have en babystol på knæene. Kravet om at have en babystol er, at det er CE-mærket og at det kan placeres forvendt på flysædet.

Opvarmning af mad
Novair medbringer ikke mad til spædbørn, men vores kabinebesætning hjælper gerne med at opvarme babymad dåser, glasflasker og lignende.

Bagage
For information om hvilke regler der gælder for bagage, når du rejser med spædbørn - se her.

uledsagede børn

Uledsagede børn

Børn, der rejser alene uden voksenledagelse, kan være fra 5 til 11 år og kan modtage assistance. Lufthavnspersonalet tager sig af børnene, indtil de er om bord på flyet, hvor kabinebesætningen tager over. Vores kabinebesætningsmedlem vil naturligvis sørge for, at børnene bliver taget hånd om på den bedste måde.

Anmodningen om assistance til uledsagede børn indgives igennem din rejsearrangør.