Bagage

Bagageregler når du flyver med Novair

Indchecket bagage

For at checke en kuffert ind i lufthavnen skal du tilkøbe bagage. Vælg selv hvad der passer dig og betal kun for så mange enheder, du vil tjekke ind. Håndbagage er altid inkluderet. Tilføj bagage til din rejse. Bemærk at Novairs tilladte maxvægt skal følges.

Bagage som checkes ind, skal være pakket, så det tåler håndteringen i lufthavnen samt transporten i flyets lastrum. Novair tager ikke ansvaret for værdigenstande som er pakket i indchecket bagage. Bagage som ikke er en kuffert, en bag eller en rygsæk regnes som specialbagage, og er underlagt specielle regler. Læs mere her.

Tilladt maxvægt

Maksimum tilladt bagage hos Novair er 20 kilo indtjekket bagage + 5 kg håndbagage pr. person. Håndbagagen må ikke være større end 55 X 40 x 22 cm og veje højst 5 kg.

Bemærk at indchecket bagage ifølge internationale regler aldrig må veje mere end 32 kg pr. kolli - uanset om du som passager vælger at betale for ekstra vægt eller dele bagage med rejseselskab.

Håndbagage

Max størrelse: 55 x 40 x 22 cm. Max vægt: 5 kg. Følgende skal pakkes som håndbagage:

- Penge og andre værdigenstande
- Værdipapirer og andre sværterstattelige dokumenter
- Briller og kontaktlinser
- Smykker, ejendele af guld, sølv, platin samt perler og ædelsten
- Armbåndsure og andre ure
- Bærbare computere, mobiltelefoner, nøgler og kameraer
- Tændstikker og lightere (Må ikke pakkes i håndbagage - maks. en æske tændstikker eller en lighter tæt på personen, som i fx en lomme)
- Medicin
- Madvarer
- Elektroniske cigaretter

OBS! Det er strengt forbudt at lægge elektroniske cigaretter i indchecket bagage pga. risiko for brand. E-cigaretter må kun transporteres i håndbagagen. "Strike anywhere" tændstikker må ikke medbringes. Lightervæske til genopfyldning må ikke medbringes.

Skarpe genstande

Skarpe genstande som sakse, neglefile, lommeknive og proptrækkere skal pakkes ned i bagagen som skal checkes ind.

Litium batterier og hoverboards

Novair tillader litium batterier om bord ifølge Transportstyrelsens regler. Løse litium batterier skal pakkes i håndbagagen, og må ikke checkes ind. Henvend dig til kundeservice, hvis du er i tvivl. Bemærk at det ikke er tilladt at medbringe hoverboards (airboards, segboards, solowheels etc.) som drives af litium batterier om bord på Novair, hverken i indchecket bagage eller i håndbagagen.

SMART BAGAGE

”Smart bagage” er en type tasker(rygsæk, rejsetaske eller lign.) som har et litiumbatteri/power bank. Den kan anvendes til at oplade elektroniske enheder, såsom iPhones, iPads og laptopts etc. Alternativt kan batteriet bruges til at køre tasken elektronisk.

Hvis et sådan batteri ikke kan afmonteres og frigøres fra tasken af gæsten, vil tasken ikke blive accepteret om bord på vores flyvninger.

Forbudt at pakke

Af sikkerhedsmæssige årsager, er et stort antal væsker er forbudt om bord på fly og i indchecket bagage. Det gælder for eksempel komprimerede gasser, ætsende, og brændbare materialer, maling, fyrværkeri, toksiner og stoffer, der indeholder bakterier eller virus. Hvis du vil vide mere om, hvad der er gældende, så kan du finde al information hos Transportstyrelsen.

At rejse med spædbørn

Børn under 2 år kan gratis indchecke 10 kg egen bagage og en sammenklappelig barnevogn. Barnevognen skal indpakkes i godkendt plasticpose for transport, der kan købes i lufthavnen. Vær opmærksom på at børn under 2 år ikke kan medbringe egen håndbagage. Læs mere om at rejse med spædbørn.

Barnevogne

Barnevogne skades let og skal derfor emballeres for at kunne tåle transport, tag evt. bort hjul og andet som let kan tage skade af. Særlige barnevognsposer findes at købe i lufthavnen, gem endvidere posen til hjemrejsen, de findes sjældent tilgængelige på rejsemålenes lufthavne. Husk at barnevogne transporteres i flyets lastrum sammen med den øvrige bagage.