Mad på flyet

Når du flyver med Novair, Apollos eget flyselskab, så starter ferien allerede, når du går ombord på flyet - hvad siger du til en varm 3-retters menu? Det handler om helhedsoplevelsen, alt fra smag til udseende, funktionalitet, holdbarhed og bæredygtighed. 

Ferien starter ombord på Novair

Måltiderne bookes hjemmefra, nemt og bekvemt, og vores menuer har flere alternativer. Udover standardmåltidet, Standard Meal, kan du vælge vegetarisk eller andet specialkost, men også Healthy Meal, Snack Meal eller Superior Meal. Alle menuer består af en lille forret, hovedret og dessert. For at runde måltidet af indgår der kaffe eller te - så man kommer tæt på en restaurantoplevelse på 10.000 meters højde!

Vores ambition er at trods højden, så vil vi skabe et alternativ til sandwiches og stress. Vi vil skabe en positiv madoplevelse i ro og mag - gerne i godt selskab.

Tilkøb mad på flyet

Har du allerede booket din rejse med Apollo?

Har dit bookingnummer 8 cifre? (fx 12345678) så ring til os 35 19 20 00.

Har dit bookingnummer 12 cifre? (fx 020304-8050-00) så kan du tilkøbe mad på flyet via Din Booking eller ring til os på 35 19 20 00.

Gå til Din booking

Har du endnu ikke booket din rejse?

Vælg mad på flyet som tilvalg, når du booker din rejse på apollorejser.dk


Menuer

Her præsenteres de menuer, som du kan vælge mellem ombord på Novair

Standard Meal

Standard Meal

Vores mest populære menu

Standard Meal er vores standardmenu og den mest populære. Menuerne er forskellige ift. ud- og hjemrejse.

Udrejse

Forret
Cremet humus.

Varm ret
Urtekrydret oksekød med sellericreme og citronrisotto.

Dessert
Choco coconut samt lidt Valrhona chokolade. Kaffe eller te.

Hjemrejse

Forret
En kylling med cremet mangosalsa. Smør, to typer surdejsbrød og flødeost.

Varm ret
Angus kød med chilibønner og kartoffeltærte.

Dessert
Hindbær og vaniljemousse samt en bid chokolade til kaffen. Kaffe eller te.

Superior Meal

Superior Meal

En lidt mere luksuriøs oplevelse

Superior Meal er en lidt mere luksuriøs udgave, da maden laves direkte på flyet.

Forret
Citron- og pebermarineret laks og roastbeef med syltede rødløg, kartoffelsalat og soltørrede tomater. 

Varm ret Superior Meal Fish
Torske med pommes duchesse ledsaget af sukkerbønner og baby gulerødder.

Varm ret Superior Meal Meat
Grillet bøf med kartoffelgratin og rødvinssovs ledsaget af soltørrede tomater og grønsagsmix.

Tilbehør
Herregårdsost og Blue Cheese med quincemarmelade.

Dessert
Chocolate truffon.

Vegetarisk menu

Vegetarisk alternativ

Vegetarisk alternativ

Selvfølgelig kan du også vælge vegetariske og veganske alternativer ombord på Novair - også som 3-retters menuer. Vil du booke en vegetarisk menu til din rejse med Apollo og Novair, så skal dette gøres samtidig med, at du booker rejsen eller senest 3 dage før aktuel afgang.

Når du bestiller vegetarisk eller vegansk måltid, så indgår der altid en forret og en dessert, samt en varm hovedret som ses nedestående:

Udrejse
Gul curry med risnudler

Hjemrejse
Bolognese med bønnepasta

Børnemenu novair

Børnemenu

Til vores små passagerer

Mad skal være sjovt, og det er noget, vi har tænkt på lidt ekstra over, når det kommer til menuen til vores små passagerer. For børn (2-11 år) er der en helt egen sammensat menu med børnevenlige favoritter. Kabinebesætningen betjener altid børnene først, så de voksne kan hjælpe inden de får deres egen mad. Kabinebesætningen sikrer også, at babymaden uddeles til de mindste. For at gøre flyoplevelsen lidt ekstra speciel er der i menuen Surprise Meal, inkluderet et sjovt stykke legetøj som en overraskelse.

Udrejse

En favorit med lasagnette og appelsinjuice, smør, kiks og flødeost. Minimuffins med smarties til at afrunde måltidet med.

Hjemrejse

Kødboller i flødesovs med mos, broccoli og baby gulerødder. Smør, brød og flødeost. Choco chip cookie til dessert.

Børn 0-2 år

For de yngste er der også mulighed for at bestille mad. Den serverede mad består af den samme menu, som serveres til børn fra 2-11 år.

Healthy Meal

Healthy Meal

Healthy Meal passer til dig, der gerne vil have et sundt alternativ. Bemærk at Healthy Meal kun kan bestilles på udvalgte flyvninger. 

Udrejse

Forret
Cremet hummus med sojabøner og knækbrød.

Varm ret
Vegetarisk quinoasalat med blandede bønner, fetaost og ristede græskarkerner som serveres med vinagrette på friske urter og chili.

Dessert
Frisk frugtsalat med mynte og lime.

Hjemrejse

Forret
Ristet paprika- og olivensalat med friskost smagt til med friske urter.

Varm ret
Grillet kyllingebryst med honning og frøglace, spinatsalat med ristede rodfrugter og hvidløgsdip.

Dessert
Frisk melonsalat med granatæblekerner og mynteblade.

Snack Meal

Snack Meal

Vil du have et lettere måltid, kan du vælge Snack Meal menuen.

Udrejse

Baguette med cremecheese, salat, paprika, ost og røget skinke samt en kage. 

Hjemrejse

Baguette med creme fraiche, soltørrede tomater/feta, salat, tomatskive, ost og røget kalkun samt en kage.

Specialmad

Specialmad

Alle har forskellige behov, og vi gør vores bedste for at tilgodese alle ønsker. 

Vi tilbyder følgende specialmåltider:

  • Diabetes
  • Uden svinekød
  • Glutenfri
  • Laktose- og mælkeproteinfri
  • Vegansk
  • Vegetarisk


Specialmenuer bestilles og betales hos din rejsearrangør, når du bestiller din rejse eller senest 3 dage før afrejsedagen. For menu for specialmad bedes du kontakte vores kundeservice. Hvis du som allergiker lider af alvorlige allergier eller flere allergier, anbefaler vi at du medbringer din egen mad om bord. Hvis du skal have din egen mad med om bord, vil vi bede dig om at informere vores kundeservice, så vi kan informere besætningen på flyvningen.

Når du bestiller mad fra vores specialmenu, så får du altid en forret og en dessert samt en varm hovedret som nedenstående:

Måltider for diabetikere

Udrejse
Ratatouille, indeholder kylling.

Hjemrejse
Grøn thaicurry med ris

Glutenfrie måltider

Udrejse
Gul karry med risnudler

Hjemrejse
Grøn thaicurry med ris

Laktosefri- og mælkeproteinfrie måltider

Udrejse
Ratatouille, indeholder kylling.

Hjemrejse
Grøn thaicurry med ris

Uden svinekød

Udrejse
Ratatouille, indeholder kylling.

Hjemrejse
Grøn thaicurry med ris

Vegetariske og veganske måltider

Udrejse
Gul karry med risnudler

Hjemrejse
Bolognese med bønnepasta

dessert & snacks

Drikkevarer, desserter & snacks

Kombinér måltiderne med gode drikkevarer

På Novair serverer vi, foruden vand, læskedrikke og andre alkoholfrie drikkevarer samt rødvin, hvidvin og rose. Vinene har vi udvalgt specielt, da de er gode at servere i høj højde - hvad siger du til et glas chardonnay fra Australien eller pinot noir fra New Zealand? 


Vidste du at?

Du behøver ikke at bestille til hele selskabet

Når du flyver med Novair eller et andet flyselskab, kan du vælge at bestille mad på udrejsen eller hjemrejsen. Du behøver desuden heller ikke at bestille mad til hele selskabet - bare til dem, der har lyst.

Maden forberedes lokalt i lufthavnen

Måltider af god kvalitet skal være frisk og derfor laves maden enten samme dag som din flyvning eller om eftermiddagen/aftenen før din flyvning. Et vigtigt aspekt i dette er, at maden laves lokalt i lufthavnen.

Vi er med og udformer menuerne

Vi arbejder med tre leverandører,  når det gælder vores madprodukter. Alt er udvalgt med omtanke, da kvalitet og miljøhensyn er de vigtigste kriterier for os. Vi udformer vores menuer sammen med hovedleverandøren Dafgårds Kokke. Apollos cateringchef Paul de Susini tester de forskellige retter samt har et udvalg af forskellige grupper, der også tester de forskellige retter og udvælger deres favoritter.

Vidste du, at man mister ca. 20% af smagsoplevelsen i luften? Derfor testflyver vi alle retter, så vores passagerer ombord kan få den helt rigtige sammensætning af smage og dermed en god madoplevelse. 


Vores miljøvenlige madbokse

Tilpassede og miljøvenlige madbokse

Vi er stolte af vores madbokse. De produceres i Sverige af karton fra svenske skove, og sammen med leverandøren har vi tilpasset madboksene, så de passer til servering på flyet. De vejer dermed ikke særlig meget, og de optager ikke for meget plads på bordet. Vi ønsker nemlig ikke bare, at maden skal serveres på en god måde - den skal også være brændstofeffektiv. Vores lette madbokse sparer nemlig ca. 14 kg kuldioxid pr. flyvning og ca. 15 tons kuldioxid pr. år, hvilket giver et mindre aftryk i miljøet. Vi samler desuden alle madbokse efter hver flyvning og sender dem til forbrænding.

Pt arbejder vi på at afskaffe al plastik ombord og til årskiftet 2019/2020 bytter vi al plastikbestil ud med et miljøvenligt alternativ.


Medbragt mad

Desværre er det ikke tilladt at medbringe egen mad om bord, da vi dermed ikke kan sikre evt. allergikeres sikkerhed og komfort. Undtagelsen herfra er medbragt mad til spædbørn under 2 år.