Hyppige Spørgsmål

Behøver jeg pas eller visum?

Tilbage til toppen

Alle som rejser skal have et gyldigt pas, indenfor Schengen kan man dog rejse uden pas men med et gyldigt nationalt id-kort. Observér at Novair altid anbefaler, at man trods dette, rejser med et gyldigt pas. Der kræves nu pas med foto af spædbørn. Kontrollér at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter aktuel hjemrejsedato samt at ingen sider i passet er beskadiget. Et pas som er beskadiget er ikke gyldigt. For yderligere spørgsmål om pas, kontakt evt. politiet. For indrejse i visse lande kræves visum, og det er passagerernes eget ansvar at få lavet et visum inden afrejse, se paragraf 7 under almindelige betingelser for deltagelse i pakkerejser. Visumansøgninger laves af de respektive landes ambassade. Novair tager ikke ansvaret for følgerne, hvis en passager ikke har gyldigt pas eller visum.

Hvad er gældende for gravide?

Tilbage til toppen


Flyselskabet Novair kræver, at du har en lægeattest for alle flyvninger efter den 28. uge af graviditeten. Ved rejsetid må lægeerklæringen ikke være ældre end 2 uger. For flyvninger, der er 6 timer eller mere, kan du flyve gennem den 34. uge af graviditeten. Indtil den 36. graviditets uge er det tilladt at rejse på fly indenfor EU.

Hvad gælder ved forsinkelse?

Tilbage til toppen

Novair gør i disse tilfælde alt for at lindre effekten af forsinkelsen. Husk at have mindst 2,5 time mellem tilslutning og flyrejse både på ud- og hjemrejsen eftersom forsinkelser kan opstå. I øvrigt følger Novair EU-forordning 261/2004 samt Montreal-konventionen omkring ret til erstatning.

Hvad må jeg medbringe i håndbagagen?

Tilbage til toppen

EU-kommissionen har besluttet at indføre nye regler angående Aviation Security. De nye regler gælder fra og med 6. november 2006. Du må nu kun medbringe en begrænset mængde væske samt flasker/dåser i håndbagagen. Hver beholder må max indeholde 100 ml. Tilladt mængde væske skal forvares i sine beholdere (f.eks. flaske eller dåse) i en gennemsigtig pose, der kan lukkes, og som ikke kan indeholde mere end 1 liter. Denne skal siden hen vises i Security kontrollen. For mere information gældende EU-regler og forbudte genstande, venligst se Bagage og Fragt.

Hvilken mad får jeg?

Tilbage til toppen

Om bord på Novair serveres menuer bestående af en forret samt en varm ret, naturligvis serverer vi varmt brød til alle vores måltider. Som afslutning har vi en dessert til kaffen/teen. Vær opmærksom på at menuen varierer, afhængig af flyrejsens varighed samt tidspunkt på døgnet. Ved flyvninger under 6 timer er det valgfrit om man ønsker mad om bord, dette vælges ved booking af rejsen. Som allergiker har du mulighed for at bestille specialmad såsom vegetarmad, diabetiker samt gluten/laktosefri. Lider du af svær allergi, eller af flere forskellige allergier, anbefaler vi at du tager din egen mad med om bord. Medbringer du din egen mad vil vi gerne have at du kontakter Novair Kundeservice.

Hvor meget bagage må jeg medbringe?

Tilbage til toppen

Hver passager over 2 år må medbringe 20 kg bagage inklusive 5 kg håndbagage. Håndbagagen må max have målene 55x40x22cm. Hvis du medbringer sportsudstyr eller ønsker mere bagagevægt kan du forudbestille dette under Novair Details.

Hvordan kommer jeg nemmest i kontakt med jeres kundeservice?

Tilbage til toppen

Vi hjælper dig gerne med alverdens spørgsmål omkring din rejse uanset om det er før afrejse eller efter hjemkomst. Novair Kundeservice

Hvornår kan jeg tidligst checke ind?

Tilbage til toppen

Check-in pultene åbner ca. 2,5 - 3,5 time inden afgang. Du skal have checket ind senest 1 time inden afgang. Du kan checke ind allerede 23 timer inden afgang hvis du anvender Automat check-in. Anvendelse af Automat check-in forudsætter at lufthavnens Bagage-drop pult er åben, da det er her du skal aflevere din bagage. Her skal du også fremvise dit boardingkort, som du får ved check-in. Vær gerne ude i god tid.

Kan jeg bestemme hvor jeg skal sidde?

Tilbage til toppen

Du har nu mulighed for at booke hvilken som helst plads du ønsker om bord på flyvninger med Novair. Dette gør du nemt og hurtigt under Novair Details. Hvis du ikke har nogle specielle ønsker om placering om bord, behøver du ikke at reservere din plads. Fordelingen af pladser sker automatisk 4 dage før afrejsen.

Kan man forudbestille taxfree-varer hos Novair?

Tilbage til toppen

Novair har et stort sortiment af taxfree-varer til rigtig gode og konkurrencedygtige priser, disse kan forudbestilles fra vores katalog eller på internettet. Venligst se Airshoppen. På visse flyvninger har vi et begrænset sortimentet om bord, og der kan være risiko for at varerne er udsolgte. For at tage del af det omfattende udbud anbefaler vi, at du laver en forudbestilling. På rejser indenfor EU er det ikke muligt at købe alkohol eller tobak om bord, men der er mulighed for forudbestilling af alkohol (ej tobak). Ca. 2 uger inden afrejse sendes til adressen, som er oplyst ved booking af rejsen.